Termeni si conditii

Site-ul mirceadinescu.ro este deținut și administrat de societatea PORT CETATE SRL, având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare  22252580, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J16/1528/2007, cu sediul în sat Cetate, județul Dolj, telefon: 0735911492, e-mail: contact@mirceadinescu.ro.

Vizita pe site-ul mirceadinescu.ro, urmată de Comandă echivalează cu citirea, înțelegerea și acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos.

mirceadinescu.ro își rezervă dreptul de a actualiza în orice moment conținutul acestui site, precum și ”Termenii și condițiile” de folosire, fără notificare prealabilă.

Relația dintre părți este guvernată de următoarele acte normative:

⦁        OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor;

⦁        OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii;

⦁        OUG nr. 140 din 28 decembrie 2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri;

⦁        OUG nr. 141 din 28 decembrie 2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de furnizare de conținut digital și de servicii digitale;

⦁        Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor;

⦁        OUG nr. 58/2022 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul protecției consumatorilor;

⦁        Legea 365/2002 privind comerțul electronic.

În cazul divergențelor între mirceadinescu.ro și Client, se vor aplica Termenii și condițiile valabile la momentul, comenzii.

Definiții

Utilizator  – orice persoană care vizitează site-ul mirceadinescu.ro.

Client – persoană fizică sau persoană juridică ce efectuează o Comandă.

Comandă – documentul electronic ce intervine între Vânzător și Client prin care Clientul achizitionează anumite produse și face plata acestora.

Vânzător – societatea PORT CETATE SRL, având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare 22252580, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J16/1528/2007, cu sediul sat Cetate, județul Dolj.

Curier – orice persoană de drept public sau privat care prestează servicii de curierat rapid.

Drepturile de proprietate Intelectuală 

Conținutul site-ului mirceadinescu.ro (imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software, mărci înregistrate) este integral proprietatea PORT CETATE SRL și este aparat de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul PORT CETATE SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare.

PORT CETATE SRL poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o formă descrisă, un anumit conținut al site-ului. Acest acord se aplică strict pentru conținutul discutat, pe durata stabilită în acord și doar pentru persoană/persoanele cărora li s-a permis utilizarea, fără a putea utiliza alte conținuturi ale site-ului mirceadinescu.ro.

Utilizarea pe mirceadinescu.ro a oricărui nume de marca înregistrată nu constituie reclamă pentru compania respectivă. mirceadinescu.ro nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea conținutului site-ului.

Exonerarea de răspundere

PORT CETATE SRL nu garantează că site-ul, serverele pe care este găzduit, sau e-mailurile trimise de la mirceadinescu.ro sunt fără viruși sau alte componente informatice cu caracter potențial dăunător, că nu conține erori, omisiuni, defecțiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere sau orice alți factori similari.

Utilizatorul folosește site-ul pe riscul propriu, PORT CETATE SRL fiind liber de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau că urmare a utilizării informațiilor de pe site.

PORT CETATE SRL nu este răspunzătoare de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

PORT CETATE SRL își rezervă dreptul de a anula Comenzile pentru Produse care sunt afișate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezintă prețuri evident eronate/derizorii pentru produse (prețuri pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumpărător cu un nivel mediu de pregătire).

Orice link-uri către alte site-uri sunt oferite numai în scopul unei accesibilități sporite a informațiilor, iar mirceadinescu.ro nu își asumă nici o responsabilitate sau răspundere pentru conținutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

Limita accesului la site

Utilizatorii site-ului mirceadinescu.ro pot face comentarii și orice alte comunicări, pot să transmită sugestii, întrebări sau informații, dacă limbajul acestora este civilizat, iar conținutul comunicărilor nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu tulbură în niciun fel viața privată a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conține viruși, nu servește unor campanii de promovare care nu au legătură cu mirceadinescu.ro, nu sunt e-mailuri în masă sau altă formă de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsă de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice ori în numele oricărei alte entități vor fi raportate organelor abilitate.

mirceadinescu.ro nu își asumă responsabilitatea și nici nu va putea fi obligat la niciun fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicări.

În cazul trimiterii sau afișării unor materiale/documente care implică texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se consideră că respectivul Utilizator garantează originalitatea lor și acordă mirceadinescu.ro și partenerilor săi dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifică, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum și dreptul de a distribui, de a prezența aceste conținuturi oriunde în lume, prin orice mijloace.

Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conținutului pe care îl afișează sau îl transmite pe site, prin orice modalitate, astfel încât, prin folosirea acestui conținut, să nu cauzeze prejudicii niciunei terțe entități fizice sau juridice.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Vă informăm că folosim datele dvs. personale în următoarele cazuri:

⦁        Dacă sunteți client sau potențial client al PORT CETATE SRL:

Pentru livrarea produselor achiziționate de la noi

Folosim datele dvs. cu caracter personal relevante pentru îndeplinirea contractului (în sens larg) ca temei al procesării (inclusiv efectuarea livrărilor, procesarea plăților). De exemplu, pentru livrarea produselor comandate, folosim datele dvs. cu caracter personal (adresa de livrare) pentru a ne îndeplini obligațiile contractuale.

În cazul plății cu cardul, putem procesa datele cardului dvs. bancar.

Pentru comunicare

În cazul în care ne solicitați asistență sau să ne transmiteți comentarii, sugestii sau întrebări legate de site-ul nostru, de produsele și sau serviciile noastre precum și de procesarea datelor dvs. cu caracter personal, utilizăm datele de contact pentru a comunica cu dvs. în legătură cu solicitările dvs.. Scopul prelucrării în acest caz este îndeplinirea acordului ca motiv al procesării (dacă există), și, după caz, analizarea cererilor dvs. și oferirea de soluții și răspunsuri la acestea.

Pentru a respecta legea

Putem prelua unele dintre datele dvs. în contextul furnizării serviciilor și produselor bazate pe obligații impuse de lege (de exemplu, obligația de a respecta legile fiscale). În acest caz, temeiul prelucrării este îndeplinirea unei obligații legale.

Pentru a trimite newslettere

Putem folosi datele dvs. de contact pentru a trimite e-mailuri despre produsele noastre, precum și despre ofertele, concursurile și/sau evenimentele organizate de noi dar numai dacă v-ați abonat și, prin urmare, v-ați exprimat consimțământul expres pentru o astfel de prelucrare. Puteți oricând să vă retrageți consimțământul, exprimându-vă opțiunea de a nu primi aceste informări în viitor apăsând “Dezabonați” atunci când primiți e-mailul respectiv sau să ne scrieți la contact@mirceadinescu.ro.

Categoriile de date prelucrate în contextul relației noastre cu dvs. sunt:

Dacă achiziționați produse de pe mirceadinescu.ro, datele pe care le prelucrăm sunt: numele și prenumele, adresa de e-mail, telefonul, adresa (sau adresele, în cazul în care indicați mai multe adrese de livrare, pentru livrări diferite)

În cazul în care doriți să plățiți pentru produsele achiziționate de la PORT CETATE SRL prin card de credit sau de debit, vi se va solicita să furnizați informații aflate pe aceste cărți de credit, respectiv de debit, exclusiv cu scopul procesării plății dumneavoastră, utilizând această modalitate. Procesatorul de plăți cu care colaborează PORT CETATE SRL este societatea Netopia. Pentru detalii privind modul în care procesează Netopia datele cu caracter personal va rugăm să verificați Politica de Confidențialitate afișată pe site-ul www.netopia.ro.

Toate raporturile dintre PORT CETATE SRL și fiecare client stabilite prin intermediul site-ului pentru plasarea sau după transmiterea unei comenzi se vor realiza conform Termenilor și Condițiilor site-ului și Politicii de Confidențialitate.

Dacă aveți un cont pe site-ul mirceadinescu.ro – datele pe care le prelucrăm sunt: adresa de e-mail, numele și prenumele cu care v-ați înregistrat.

  • Dacă sunteți reprezentant sau persoană de contact a unui client sau potențial client al Site-ului

Scopurile prelucrării sunt:

Livrarea produselor comandate

Folosim datele cu caracter personal pentru a pregăți și a furniza produsele solicitate. De exemplu, putem folosi datele cu caracter personal pentru a gestiona relația cu clientul pe care îl reprezentați. Ne bazăm în acest caz pe interesul legitim în furnizarea produselor și serviciilor noastre în funcție de domeniul nostru de activitate și de gestionarea relației cu clienții noștri.

Comunicarea cu dvs.

Utilizăm datele de contact pentru a comunica cu dvs. în legătură cu solicitările dvs. și cu orice alte aspecte relevante legate de colaborarea sau posibila colaborare dintre noi. Ne bazăm în acest caz și pe interesul legitim în furnizarea serviciilor și produselor noastre conform domeniului nostru de activitate.

Prelucrarea datelor ca obligație impusă de lege

Putem prelucra unele dintre datele dvs. în contextul furnizării serviciilor și produselor în baza unei obligații legale, dacă este cazul. În acest caz, temeiul prelucrării este îndeplinirea unei obligații legale.

Trimiterea de newsletter

Folosim datele dvs. de contact pentru a vă furniza în formă electronică newslettere despre serviciile și produsele noastre numai dacă v-ați abonat și, prin urmare, v-ați exprimat consimțământul expres pentru o astfel de prelucrare. Puteți oricând să vă retrageți consimțământul, exprimându-vă opțiunea de a nu primi newslettere în viitor apăsând “Dezabonați” atunci când primiți e-mailul respectiv sau să ne scrieți la contact@mirceadinescu.ro.

Categoriile de date prelucrate în contextul relației noastre cu dvs. sunt: numele, prenumele, e-mailul, telefonul, precum și alte date cu caracter personal furnizate către PORT CETATE SRL pentru a îndeplini scopurile de mai sus.

În toate cazurile, datele sunt furnizate fie direct de dvs., fie de către client.

  • Dacă sunteți angajat sau colaborator al unui client al PORT CETATE SRL sau potențial client

Scopurile prelucrării sunt:

Furnizarea de servicii și produse solicitate de la noi

Folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a pregăți și a furniza produsele solicitate. De exemplu, putem folosi datele cu caracter personal pentru a gestiona relația cu clientul pe care îl reprezentați.

Comunicarea

Utilizăm datele de contact pentru a comunica cu dvs. în legătură cu solicitările dvs. și cu orice alte aspecte relevante legate de colaborarea sau posibila colaborare dintre noi. Ne bazăm în acest caz și pe interesul legitim în furnizarea serviciilor și produselor noastre conform domeniului nostru de activitate.

Prelucrarea datelor că obligație impusă de lege

Putem prelucra unele dintre datele dvs. în contextul furnizării produselor, pe baza obligațiilor impuse de lege, dacă este cazul. În acest caz, motivele pentru prelucrare sunt îndeplinirea unei obligații legale.

Trimiterea de newslettere

Putem, de asemenea, să folosim datele dvs. de contact pentru a vă furniza în formă electronică newslettere despre produsele noastre, numai dacă v-ați abonat și, prin urmare, v-ați exprimat consimțământul expres pentru o astfel de prelucrare. Puteți oricând să vă retrageți consimțământul, exprimându-vă opțiunea de a nu primi newslettere în viitor apăsând “Dezabonați” atunci când primiți e-mailul respectiv sau să ne scrieți la contact@mirceadinescu.ro.

Categoriile de date prelucrate în acest context sunt: numele, poziția, e-mailul, telefonul, precum și alte date cu caracter personal furnizate PORT CETATE SRL.

În toate cazurile, datele sunt furnizate fie direct de dvs., fie de către client.

  • Dacă sunteți partener de afaceri sau furnizori ai PORT CETATE SRL

Scopurile prelucrării sunt:

Întreținerea relației noastre contractuale cu dvs.

Folosim datele dvs. cu caracter personal relevante pentru a întreține relația noastră contractuală cu dvs. Ne bazăm în acest caz pe executarea contractului ca temei al procesării.

Comunicarea 

Utilizăm datele de contact pentru a comunica cu dvs. în legătură cu orice aspecte relevante legate de relația noastră contractuală. Ne bazăm în acest caz și pe îndeplinirea contractului nostru că temei al procesării.

Prelucrarea datelor ca obligație impusă de lege

Putem prelucra unele dintre datele dvs. în contextul furnizării serviciilor bazate pe îndeplinirea unei obligații legale, dacă este cazul. În acest caz, temeiul prelucrării este îndeplinirea unei obligații legale.

Categoriile de date prelucrate în contextul relației noastre cu dvs. sunt:  numele dvs., adresa  de e-mail, telefonul, adresa dvs., precum și alte date cu caracter personal  pe care ni le puteți furniza direct.

  • Dacă sunteți reprezentant, persoană de contact, angajat sau alt colaborator al unui partener de afaceri al PORT CETATE SRL

Scopurile prelucrării sunt:

Întreținerea relației noastre contractuale cu partenerul dvs. de afaceri

Folosim datele dvs. cu caracter personal relevante pentru a întreține relația contractuală cu partenerul nostru de afaceri (inclusiv un furnizor). În acest caz, ne bazăm pe interesul legitim de a ne asigura că relația contractuală este gestionată în mod corespunzător.

Comunicarea

Utilizăm datele de contact pentru a comunica cu dvs. în legătură cu orice aspecte relevante legate de relația de parteneriat. În acest caz, ne bazăm pe interesul legitim de a ne asigura că relația contractuală este gestionată în mod corespunzător.

Prelucrarea datelor ca obligație impusă de lege

Putem prelucra unele dintre datele dvs. în contextul furnizării serviciilor și al produselor  noastre având ca temei îndeplinirea unei obligații legale. În acest caz, temeiul prelucrării este îndeplinirea unei obligații legale.

Categoriile de date prelucrate în acest context sunt: numele, poziția, e-mailul, telefonul, adresa, precum și alte date cu caracter personal furnizate către PORT CETATE SRL.

DEZVĂLUIREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

De regulă, nu vom dezvălui datele dvs. personale unor terțe părți.

Dacă este necesar, putem transfera datele dvs., prin furnizarea accesului la distanță, numai prin aplicații securizate, unor terțe părți, cum ar fi partenerii comerciali ai PORT CETATE SRL, care acționează în calitate de procesatori de date pentru și în numele PORT CETATE SRL (de exemplu, pentru hosting, IT, servicii de contabilitate, servicii de procesare a plăților, consilieri juridici și financiari, furnizori sau prestatori de servicii care oferă asistență la expediere), cu care PORT CETATE SRL a încheiat acordurile contractuale necesare, cerute de reglementările UE și de reglementările naționale. Vom transfera datele unor terțe părți exclusiv în măsura necesară pentru a servi scopurile de procesare aplicabile pentru care datele dvs. sunt colectate și prelucrate.

Dacă este necesar, putem dezvălui datele pentru a ne conforma legii sau ca răspuns la o cerere din partea unei instanțe sau a unei alte autorități legale, cum ar fi un mandat sau o citație. PORT CETATE SRL poate, de asemenea, să împărtășească informațiile cu bună-credință în cazul în care considerăm că este necesar să prevenim sau să gestionăm fraude sau să protejăm PORT CETATE SRL.

Putem dezvălui date cu caracter personal relevante autorităților competențe, în contextul furnizării serviciilor pe care le-ați solicitat de la noi.

DURATA PROCESĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Intenționăm să păstrăm datele dvs. cu caracter personal pe durata contractului încheiat cu dvs., precum și după aceea, în conformitate cu politicile noastre interne și cu obligațiile legale care ne revin.

În cazul în care datele nu sunt colectate în contextul unui acord, astfel de date vor fi păstrate atât cât este necesar pentru atingerea scopului colectării datelor preconizate sau a oricărei alte perioade mai lungi impuse de lege, un regulament de păstrare a înregistrărilor sau autoritățile publice.

Imediat după încheierea perioadei de arhivare aplicabile, datele trebuie să fie:

⦁        șterse sau distruse în siguranță;

sau

⦁        transferate într-o arhivă (cu excepția cazului în care acest lucru este interzis prin lege sau prin regulamentul privind păstrarea înregistrărilor).

Datele cu caracter personal colectate și utilizate pentru abonarea la newsletterul nostru vor fi șterse imediat dacă vă dezabonați de la serviciul nostru de newsletter.

DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

În calitate de persoane vizate, GDPR vă oferă o serie de drepturi, inclusiv:

⦁        dreptul de accesare  – vă permite să obțineți confirmarea că datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate de noi și, în cazul unui răspuns afirmativ, detaliile relevante ale acestor activități de prelucrare;

⦁        dreptul de rectificare – vă permite să obțineți de la noi, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor dvs. cu caracter personal incorecte, având astfel dreptul să obțineți completarea datelor care sunt incomplete;

⦁        dreptul de ștergere definitive – vă permite să obțineți ștergerea datelor dvs. personale în anumite cazuri (dacă datele nu mai sunt necesare în legătură cu scopurile pentru care au fost colectate sau v-ați retras consimțământul atunci când prelucrarea avea ca temei consimțământul dvs. sau datele au fost prelucrate ilegal, etc.);

⦁        dreptul de restricționare – vă permite să obțineți restricționarea procesării datelor dvs. personale în anumite cazuri (atunci când contestați exactitatea datelor dvs. cu caracter personal, pentru o perioadă care ne permite să verificăm o astfel de exactitate);

⦁        dreptul de a vă opune – vă permite să vă opuneți prelucrării în continuare a datelor dvs. personale în condițiile și limitele stabilite de lege;

⦁        dreptul la portabilitatea datelor – vă permite să primiți datele personale referitoare la dvs., pe care ni le-ați furnizat, într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și care poate fi citit în mod automat sau să transmiteți aceste date unui alt controlor de date.

Puteți să vă exercitați în mod liber și în orice moment drepturile dvs. menționate mai sus și să aflați mai multe despre aceste drepturi, depunând la noi, în calitate de operator de date, o solicitare scrisă la PORT CETATE SRL, având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare 22252580, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J16/1528/2007 , cu sediul în sat Cetate, județul Dolj, România. Email: contact@mirceadinescu.ro.

De asemenea, aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter personal.

Vă rugăm să ne contactați imediat dacă considerați că datele dvs. cu caracter personal au fost furnizate fără consimțământ. Ne angajăm să tratăm întotdeauna cererile dvs. cu cea mai mare atenție și să adresăm întrebările pe care le aveți în cel mai scurt timp posibil.

Not keeping data

Datele cardului de plata al Clientului/ Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile și nici nu vor fi stocate de către www.mirceadinescu.ro, ci doar de către instituția de autorizare a Tranzacției sau o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei entitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

3D Secure

3D Secure înseamnă o nouă abordare globală a autentificării cumpărătorilor și vânzărilor în tranzacții sigure pe Internet. Această măsură de siguranță presupune redirecționarea utilizatorului în momentul efectuării plății pe o pagină securizată unde înregistrarea fiecărui deținător de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzacție online. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV/CV2).